+3811 2433-488
studentska.poliklinika@zzzzsbg.rs

Ne budi bag u mreži #NaTebiJe

Oct

19

October 19 , 2021 | Posted by informatika |

Ne budi bag u mreži #NaTebiJe

Draga naša / Dragi naš,

da počnemo sa: Da li si zdrav/zdrava? Nadamo se da jesi.

Kome veruješ, u vremenu kada sve izgleda kao igra “gluvih telefona” i različite  informacije na temu vakcinisanja i virusa Covid-19 nas bombarduju sa svih strana? Šta su sada za tebe alfa, beta, gama, delta, osim što su deo grčkog alfabeta? Koliko znaš o raznim sojevima virusa, i koliko te plaši priča o tome?

Šta misliš o vacinisanju? Šta ćeš da uradiš (ili ne uradiš) po tom pitanju?

Pozivamo te na interaktivni susret Ne budi bag u mreži #NaTebiJe koji će se baviti ovim i raznim drugim pitanjima i koji će ti pomoći da se ponašaš odgovorno, informišeš i donosiš odluke u skladu sa istinitim i proverenim informacijama.

Kada? 21. oktobra u 19 časova.

Gde? Na Zoom i Youtube platformi.

Sa kim?

Sa lekarima i lekarkama koji imaju dugogodišnje iskustvo rada sa mladima i za mlade i to sa: Prof. Milošem Markovićem, specijalistom imunologije, Dr Marijanom Pešić, specijalistkinjom opšte medicine i Prim dr sc med Milom Paunić, specijalistkinjom epidemiologije. 

Ko vodi razgovor u ime mladih?

Dejana Dexy Stošić, aktivistkinja, studentkinja etnologije i antropologije.

I to nije sve!

Našem susretu se pridružuje i Vladica Ilić, pravnik iz oblasti ljudskih prava, spreman da odgovori na sva pitanja mladih u vezi ostvarivanja ljudskih prava i covid-19.

Napravi podsetnik u svom kalendaru i dođi na susret 21. oktobra od 19 časova! Ovo je jedinstvena prilika da saznaš sve iz prve ruke – od strane lekara i lekarki koji su uvek na strani mladih! I to u podržavajućem prostoru u kojem je ok da ne znaš i da ti nije jasno, i gde možeš da izneseš svoje nedoumice.

Pokušaćemo zajedno sa tobom da dođemo do odgovora, proverimo informacije i ponovo uspostavimo poverenje među svima nama, a sve ostalo je “na tebi”.

👉Važno: Nema glupih pitanja!

👉Još važnije: Događaj je pristupačan osobama sa invaliditetom, sa obezbeđenim tumačenjem na srpski znakovni jezik.

👉Prijavi se popunjavanjem formulara na linku i ne zaboravi da ostaviš pitanje koje će biti postavljeno tokom susreta! Link za prijavu: https://forms.gle/T2zyP3hGaDceUeLn7

Događaj organizuje Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava zajedno sa Populacionim fondom Ujedinjenih nacija u Srbiji i Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd i partnerima, a u okviru aktuelne kampanje #NaTebiJe.

#NeBudiBag