+3811 2433-488
studentska.poliklinika@zzzzsbg.rs

СВЕТСКИ ДАН МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА 10.10.2018.

ZZZZS BeogradАКТУЕЛНОСТИ КАЛЕНДАР ЗДРАВЉАСВЕТСКИ ДАН МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА 10.10.2018.

Oct

10

October 10 , 2018 | Posted by informatika |

СВЕТСКИ ДАН МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА 10.10.2018.

„Млади људи и ментално здравље у свету који се мења“

Светски дан менталног здравља се обележава сваке године 10. октобра. Ове године је посвећен менталном здрављу младих људи. 

Животне околности у савременом свету су променљиве, обавезе, задаци и очекивања све већи, што је вишеструки изазов и стрес за младе, посебно студенте. Капацитети личности за адаптацију су условљени неразрешеном адолесцентом фазом са емоционалном нестабилношћу, проблемима самопоуздања, идентитета, самосталности у доношењу одлука и одговорности, одсуством адекватне подршке од стране породице и пријатеља. У таквим околностима долази до психолошких реакција повлачења са нерасположењем, одсуством воље, мотивације, сталне бриге са несаницом, телесном узнемиреношћу, проблемима са концентрацијом, исхраном, комуникацијом што у дужем трајању утиче на општи квалитет живота и значајно умањује ефиксаност на студијама. 

Битно је да се ове кризне реакције препознају кроз међусобну комуникацију, подршку, добронамеран савет и упућивање на људе који раде са младим људима, психологе и психијатре у нашој установи, јер се свет мења брже од природног процеса сазревања младих људи.

Ту смо за све ваше дилеме и проблеме, отворени за сарадњу, разумевање, комуникацију и подршку.