+3811 2433-488
studentska.poliklinika@zzzzsbg.rs

Не буди баг у мрежи #НаТебиЈе

Oct

19

October 19 , 2021 | Posted by informatika |

Не буди баг у мрежи #НаТебиЈе

Драга наша / Драги наш,

да почнемо са: Да ли си здрав/здрава? Надамо се да јеси.

Коме верујеш, у времену када све изгледа као игра “глувих телефона” и различите  информације на тему вакцинисања и вируса Цовид-19 нас бомбардују са свих страна? Шта су сада за тебе алфа, бета, гама, делта, осим што су део грчког алфабета? Колико знаш о разним сојевима вируса, и колико те плаши прича о томе?

Шта мислиш о вацинисању? Шта ћеш да урадиш (или не урадиш) по том питању?

Позивамо те на интерактивни сусрет Не буди баг у мрежи #НаТебиЈе који ће се бавити овим и разним другим питањима и који ће ти помоћи да се понашаш одговорно, информишеш и доносиш одлуке у складу са истинитим и провереним информацијама.

Када? 21. октобра у 19 часова.

Где? На Зоом и Yоутубе платформи.

Са ким?

Са лекарима и лекаркама који имају дугогодишње искуство рада са младима и за младе и то са: Проф. Милошем Марковићем, специјалистом имунологије, Др Маријаном Пешић, специјалисткињом опште медицине и Прим др сц мед Милом Паунић, специјалисткињом епидемиологије. 

Ко води разговор у име младих?

Дејана Деxy Стошић, активисткиња, студенткиња етнологије и антропологије.

И то није све!

Нашем сусрету се придружује и Владица Илић, правник из области људских права, спреман да одговори на сва питања младих у вези остваривања људских права и цовид-19.

Направи подсетник у свом календару и дођи на сусрет 21. октобра од 19 часова! Ово је јединствена прилика да сазнаш све из прве руке – од стране лекара и лекарки који су увек на страни младих! И то у подржавајућем простору у којем је ок да не знаш и да ти није јасно, и где можеш да изнесеш своје недоумице.

Покушаћемо заједно са тобом да дођемо до одговора, проверимо информације и поново успоставимо поверење међу свима нама, а све остало је “на теби”.

👉Важно: Нема глупих питања!

👉Још важније: Догађај је приступачан особама са инвалидитетом, са обезбеђеним тумачењем на српски знаковни језик.

👉Пријави се попуњавањем формулара на линку и не заборави да оставиш питање које ће бити постављено током сусрета! Линк за пријаву: https://forms.gle/T2zyP3hGaDceUeLn7

Догађај организује Омладински програм Београдског центра за људска права заједно са Популационим фондом Уједињених нација у Србији и Заводом за здравствену заштиту студената Београд и партнерима, а у оквиру актуелне кампање #НаТебиЈе.