+3811 2433-488
studentska.poliklinika@zzzzsbg.rs

НаТебиЈе

Oct

14

October 14 , 2021 | Posted by informatika |

НаТебиЈе

Поштоване колеге,

Студирање подразумева припадање свету науке којом сте изабрали да се бавите током, и након завршетка студија.

Управо захаљујући науци, у овом  тренутку свет има средство за смиривање актуелне епидемије ЦОВИД 19, а то је вакцина против ове болести. Стотине милиона људи у свету  примиле су протеклих 10 месеци вакцину против ЦОВИДа 19 и оне су им спасиле живот.

Да ли ће млада особа, која добије инфекцију ЦОВИД 19 имати тешку клиничку слику или не,  да ли ће заразити своје колеге, пријатеље и укућане, случајне пролазнике или потпуно непознате људе у превозу и продавници – и тако несвесно некога „послати“ у болницу – никако не можемо да знамо. Али оно што знамо јесте, да вакцинацијом против ЦОВИДа 19, помажемо себи да болест лакше прележимо уколико се деси да се инфицирамо, али и другима, јер се болест неће ширити даље са могућим фаталним исходом.

Питања у вези вакцинације можете послати на мејл адресу: pitanjavakcinacija @ zzzzsbg .rs а бројне информације прочитати на сајту  Завода за здравствену заштиту студената (Студентске поликлинике): https://zzzzsbg.rs/rs/autenticna-pitanja-mladih-o-vakcinaciji-i-odgovori/

Видео спот који ћемо сада погледати, урадили су Млади из Бг Центра за људска права заједно са УНФПА и Студентском поликлиником у оквиру кампање НаТебиЈе.