+3811 2433-488
studentska.poliklinika@zzzzsbg.rs

Дан заљубљених & “ВОЛИТЕ СЕ СИГУРНО”

ZZZZS BeogradАКТУЕЛНОСТИДан заљубљених & “ВОЛИТЕ СЕ СИГУРНО”

Feb

8

February 8 , 2017 | Posted by informatika |

Дан заљубљених & “ВОЛИТЕ СЕ СИГУРНО”

Фото: all-free-download.com

Поводом ДАНА ЗАЉУБЉЕНИХ Саветовалиште за превенцију сиде и ППИ ЗЗЗЗ Студената организује акцију под називом “ВОЛИТЕ СЕ СИГУРНО”!
Тим поводом ће се 13. фебруара 2017. године од 8 до 19 часова радити добровољно поверљиво саветовање и тестирање на ХИВ.
Поред теста сви клијенти ће добити и кондом.
Наша порука за све заљубљене је: Тестирајте се на ХИВ и волите се сигурно!

Свако ко је бар једном био у нашем Саветовалишту за ХИВ и урадио тест осетио је да је заиста добродошао и у пријатној атмосфери обавио поверљив разговор са саветником.
Разговор помаже људима да се изборе са страхом који је повезан са ХИВ инфекцијом, да се растерете бриге и размишљања који оптерећују и помаже у доношењу одлуке да ураде тест.
Цео процес се састоји од саветовање пре тестирања, самог теста и саветовања после тестирања на ХИВ. Ефекат разговора саветника и клијента, у коме су доминантне компоненте подршка, веровање и безрезервно поверење, има велике могућности да се клијент/клијенткиња осободи стреса и да код њега/ње пробуди жељу у измени понашања од ризичног ка безбедном.

Познавање ХИВ серостатуса може помоћи људима да одлуче да заштите како себе, тако и своје сексуалне партнере од инфекције.
Серопозитивне особе могу раније почети са одговарајућом подршком и лечењем и/или превенирањем болести придружених ХИВ-у.
Рана дијагностика ХИВ инфекције и рана терапија могу помоћи да се дуго и продиктивно живи са ХИВ-ом и не постоји разуман разлог да се ХИВ тестирање одуговлачи.

 

Фото: all-free-download.com

Негативни резултати на ХИВ су огромно олакшање и за клијенте и за нас.
Код ХИВ позитивних резултата клијентима увек пружамо истинску подршку, потребне информације, упуте, рани приступ третману и искрено бринемо за сваког нашег пацијента.
Ми се трудимо да на најбољи и најприкладнији начин особа сазна свој ХИВ статус, у пријатном и пријатељском окружењу и да се клијент заиста осећа удобно и сигурно.