+3811 2433-488
studentska.poliklinika@zzzzsbg.rs

Ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић посетио је Студентску поликлинику

ZZZZS BeogradАКТУЕЛНОСТИ БЛОГРектор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић посетио је Студентску поликлинику

Mar

28

March 28 , 2022 | Posted by informatika |

Ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић посетио је Студентску поликлинику

Ректор: Велика захвалност Студентској поликлиници на бризи за здравље студената

Ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић посетио је Студентску поликлинику – Завод за здравствену заштиту студената, Београд.

Завод обезбеђује здравствену заштиту на примарном нивоу и стационарно лечење за студенте универзитета и високих школа струковних студија у Београду, а током пандемије вируса ковид 19 има кључну улогу у тестирању и лечењу оболелих, вакцинацији студената и праћењу епидемије. Подаци које је Студентска поликлиника обрађивала били су важни за доношење одлука о раду УБ у условима пандемије. Ректор Ђокић посетио је са управом Завода централну зграду и стационар, и разговарао са лекарима, медицинским особљем и студентима пацијентима.

Директорка Студентске поликлинике др Марија Обрадовић каже да је драстично смањен број ковид позитивних студената, али да их сада више оболева од грипа и сезонских респираторних инфекција, те да Завод сада има врхунске стручњаке, добру опрему и организацију рада.

“У име Универзитета у београду захваљујем запосленима у Заводу за здравствену заштиту студената који у последње две године улажу велики труд да би олакшали ситуацију са ковидом епидемијом. Желим да им се захвалим за све што су досад учинили за студентску популацију и за све што чине и у нормалним околностима. Од директорке смо чули да је овде обављено око 22.000 тестирања за две године и дато више од 16.000 доза вакцина, што је огроман напор за људе који су овде запослени, који су притом дежурали и у ковид болницама. Дубоко им захваљујем на бризи за наше студенте! Мимо ковида, студентска поликлиника је мали клинички центар са стационаром, превентивним прегледима и саветовалиштима, која на најбољи начин одржава здравље студената, због чега је понос наше универзитетски заједнице.” истакао је ректор.

Универзитет у Београду и Завод за здравствену заштиту студената заједнички ће организовати прославу 100 година рада ове значајне здравствене установе, која са само 170 запослених брине о здрављу око 120.000 студената свих нивоа студија УБ, и у којој се годишње обави око 200.000 прегледа и пружи преко 600.000 превентивних и дијагностичких услуга у бројним специјалистичким службама.

http://www.bg.ac.rs/sr/vest.php?id=1783