+3811 2433-488
studentska.poliklinika@zzzzsbg.rs

НАЈАВА ЈАВНОЗДРАВСТВЕНИХ АКТИВНОСТИ ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА

ZZZZS BeogradАКТУЕЛНОСТИНАЈАВА ЈАВНОЗДРАВСТВЕНИХ АКТИВНОСТИ ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА

Mar

28

March 28 , 2018 | Posted by informatika |

НАЈАВА ЈАВНОЗДРАВСТВЕНИХ АКТИВНОСТИ ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА

Завод за здравствену заштиту студената Београд заједно са својим партнерима, Градским заводом за плућне болести и тубекулозу, Студентским Центром, ГСК-ом, ИФМСА и Београдским маратоном организује низ манифестација посвећених обележавању Светског дана борбе против астме и промовисању здравих стилова живота. Манифестације ће трајати око месец дана, од 31. Марта до 1. маја 2018. год. са бројним активностима. Најважније активности су:

31. марта 2018. године на Ади Циганлији у оквиру генералне пробе Београдског Маратона
Екипе наших лекара и медицинских сестара, уз подршку партнера из ГСК-а, у времену од  9 до 11сати радиће спирометријска тестирања заинтересованим учесницима тренинга, а пролазницима ће се делити лифлети са порукама у вези са превенцијом и лечењем астме.

4. Април – „Дан студената“, обележићемо 4. априла у Судентском Граду
У кругу студентског дома „Студентски Град“ у близини ресторана у времену од 12 до 14 сати  биће поставњени штандови са промотивним материјалом за студнете (са лифлетима који се односе на различите аспекте очувања здравља) и планирано је да се одвија већи број превентивних активности: мерење шећера у крви, мерење крвног притиска, спирометрија, мерење масноћа у организму, савети дерматолога, гинеколога, лекара опште медицине, епидемиолога, стоматолога. Један број студената ће тренирати и трчати унутар Студентског града и припремати се за предстојећи Маратон.

13. април Фестивал здравља, у Дому Војске
Завод за здравствену заштиту студената Београд ће имати свој штанд, а на централној бини Дома Војске, са почетком у 10,30 сaти  епидемиолог ЗЗЗЗ Студената ће одржати радионицу за младе, на тему превенције ХИВ инфекције и полно преносивих инфекција.

Београдски маратон, 21. април
Главна манифестација обележавања Светског дана борбе против астме „Трчим за здрава плућа – победимо астму“ организоваће се током Београдског маратона. ЗЗЗЗС Београд са својим партнерима ће имати пункт у близини старта Трке задовољства где ће заинтересовани студенти и грађани моћи да обаве спирометријске прегледе и добију савете, лифлете и брошуре у којима се промовише физичка активност. Истовремено ће се анимирати учесници разним активностима, као што је дување балона којима би се пунила велика плућа од плексигласа.