+3811 2433-488
studentska.poliklinika@zzzzsbg.rs

NAJAVA JAVNOZDRAVSTVENIH AKTIVNOSTI ZA PROMOCIJU ZDRAVLjA

ZZZZS BeogradAKTUELNOSTINAJAVA JAVNOZDRAVSTVENIH AKTIVNOSTI ZA PROMOCIJU ZDRAVLjA

Mar

28

March 28 , 2018 | Posted by informatika |

NAJAVA JAVNOZDRAVSTVENIH AKTIVNOSTI ZA PROMOCIJU ZDRAVLjA

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd zajedno sa svojim partnerima, Gradskim zavodom za plućne bolesti i tubekulozu, Studentskim Centrom, GSK-om, IFMSA i Beogradskim maratonom organizuje niz manifestacija posvećenih obeležavanju Svetskog dana borbe protiv astme i promovisanju zdravih stilova života. Manifestacije će trajati oko mesec dana, od 31. Marta do 1. maja 2018. god. sa brojnim aktivnostima. Najvažnije aktivnosti su:

31. marta 2018. godine na Adi Ciganliji u okviru generalne probe Beogradskog Maratona
Ekipe naših lekara i medicinskih sestara, uz podršku partnera iz GSK-a, u vremenu od  9 do 11sati radiće spirometrijska testiranja zainteresovanim učesnicima treninga, a prolaznicima će se deliti lifleti sa porukama u vezi sa prevencijom i lečenjem astme.

4. April – „Dan studenata“, obeležićemo 4. aprila u Sudentskom Gradu
U krugu studentskog doma „Studentski Grad“ u blizini restorana u vremenu od 12 do 14 sati  biće postavnjeni štandovi sa promotivnim materijalom za studnete (sa lifletima koji se odnose na različite aspekte očuvanja zdravlјa) i planirano je da se odvija veći broj preventivnih aktivnosti: merenje šećera u krvi, merenje krvnog pritiska, spirometrija, merenje masnoća u organizmu, saveti dermatologa, ginekologa, lekara opšte medicine, epidemiologa, stomatologa. Jedan broj studenata će trenirati i trčati unutar Studentskog grada i pripremati se za predstojeći Maraton.

13. april Festival zdravlјa, u Domu Vojske
Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd će imati svoj štand, a na centralnoj bini Doma Vojske, sa početkom u 10,30 sati  epidemiolog ZZZZ Studenata će održati radionicu za mlade, na temu prevencije HIV infekcije i polno prenosivih infekcija.

Beogradski maraton, 21. april
Glavna manifestacija obeležavanja Svetskog dana borbe protiv astme „Trčim za zdrava pluća – pobedimo astmu“ organizovaće se tokom Beogradskog maratona. ZZZZS Beograd sa svojim partnerima će imati punkt u blizini starta Trke zadovolјstva gde će zainteresovani studenti i građani moći da obave spirometrijske preglede i dobiju savete, liflete i brošure u kojima se promoviše fizička aktivnost. Istovremeno će se animirati učesnici raznim aktivnostima, kao što je duvanje balona kojima bi se punila velika pluća od pleksiglasa.